Vega bowl (glasnudlar, flankstek, spetskål, fänkål, tomat, sallad, dressing)

Det är otroligt populärt med bowls av olika slag nu, poké bowl och inte minst årets rätt, Swedish bowl. Därför tar vi såklart också fram en Vega bowl! Fräsch med lite hetta och väldigt rolig att montera ihop :)

Ingredienser (2 portioner):

Marinad/dressing:
  • Färsk basilika 1 kruka
  • Bladpersilja 1,5 dl
  • Olivolja 1-2 dl
  • Vitlök 3 klyftor
  • Chili röd 1 st
  • 1-2 msk soja
Övriga tillbehör:
  • Bifftomat 1 st
  • Granatäpple 1 st
  • Salladsmix
  • Fänkål 1 st
  • Spetskål 1/2
  • Snackspaprika 3-4 st
  • Glasnudlar 1 pkt
  • Flankstek ca 600 g
  • Smör ca 100 g
  • Soja 1-2 msk
  • Hackade hasselnötter ca 4 msk
Gör såhär:
  1. Grovhacka och lägg ner alla ingredienser för marinaden i en mixer, blir den för tjock kan du hälla på mer olja.
  2. Skär bort hinnor/senor från köttet och lägg det sedan i den mixade marinaden i minst 1 h (gärna upp mot 4 h). Spara en del av marinaden som dressing på sidan om.
  3. Dela spetskålen (såklart beroende på storlek) till en lämplig portionsstorlek, för mig blev det 1/4 per portion. Lägg in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 h.
  4. Dela fänkålen i 2 och grilla tillsammans med köttet (kan också ugnsbakas).
  5. Grilla köttet några minuter på varje sida. 
  6. Värm smör och soja i en kastrull, häll i hasselnötterna strax innan servering.
  7. När spetskålen är klar, häll över smör/nöt-blandningen.
  8. Lägg ner nudlarna i varmt vatten strax innan servering, låt dem ligga i några minuter (se förpackning)
  9. Lägg upp alla ingredienser på en stor tallrik, viktigt att alla saker får sin egen plats och syns - det klassiska för bowls.
  10. Toppa med marinaden/dressingen och N-J-U-T :)