Scampi pasta
Ingredienser 3-4 personer
15-20 scampi
2 hackade vitlökar
1 dl hackad persilja
2,5 dl grädde
1-2 hackade salladslökar (hela)
1 liten habanero hackad (stor för extra styrka)
1 msk lökpulver
2 tsk paprika pulver
Halv lime (josen)
2 dl prosecco (champange funkar också)
Past linguini
1,5dl parmesan till själva rätten samt extra till topping
Olivolja till marinad
Salt&Peppar
Gör så här:
· Marinera scampi med vitlök, olivolja och habanero helst 6 timmar innan, det funkar med 3 timmar. Använd inte för mycket olivolja
· Koka pasta till 90% klar
· Häll ner scampi tillsammans med marinaden i stekpanna på medel värme. Stek så att scampi är 70% klara
· Tillsätt prosecco och låt steka/koka ca 4 min
· Tillsätt grädden och låt sjuda ca 5 min
· Tillsätt persiljan och rör om
· Tillsätt pasta direkt från kokvattnet med pastaslev
· Tillsätt 1,5dl pasta vatten (tillsätt mer vid behov)
· Rör om ordentligt men försiktigt
· Tillsätt parmesanen och rör om igen
· Lägga upp och servera med parmesan