Scampi pasta

Ingredienser 3-4 personer

15-20 scampi

2 hackade vitlökar

1 dl hackad persilja

2,5 dl grädde

1-2 hackade salladslökar (hela)

1 liten habanero hackad (stor för extra styrka)

1 msk lökpulver

2 tsk paprika pulver

Halv lime (josen)

2 dl prosecco (champange funkar också)

Past linguini

1,5dl parmesan till själva rätten samt extra till topping

Olivolja till marinad

Salt&Peppar

 

Gör så här:

·         Marinera scampi med vitlök, olivolja och habanero helst 6 timmar innan, det funkar med 3 timmar. Använd inte för mycket olivolja

·         Koka pasta till 90% klar

·         Häll ner scampi tillsammans med marinaden i stekpanna på medel värme. Stek så att scampi är 70% klara

·         Tillsätt prosecco och låt steka/koka ca 4 min

·         Tillsätt grädden och låt sjuda ca 5 min

·         Tillsätt persiljan och rör om

·         Tillsätt pasta direkt från kokvattnet med pastaslev

·         Tillsätt 1,5dl pasta vatten (tillsätt mer vid behov)

·         Rör om ordentligt men försiktigt

·         Tillsätt parmesanen och rör om igen

·         Lägga upp och servera med parmesan