Rostasfilé med råstekt potatis
Ingredienser:
Rostasfilé 700 g
Fast potatis 1 kg
Smör
Rapsolja
Grön sparris 1 knippe
Bacon 1 paket
Gör såhär:
Rostasfilé 700 g
Fast potatis 1 kg
Smör
Rapsolja
Grön sparris 1 knippe
Bacon 1 paket
Gör såhär:
- Har du en sous vide så är det perfekt att använda till det här köttet, låt ligga i 3-4 h på 58 grader. Om inte, så krydda köttet med salt och peppar och stek sedan köttet runt om så det får en fin färg och lägg in i ugnen tills det uppnår 58 grader. Låt köttet vila sedan, vid 60 grader är det medium rare.
- Skiva potatisen eller använd mandolin så du får riktigt tunna skivor. Stek i mindre omgångar så varje potatis blir ordentligt stekt i smör och olja. Salta och peppra varje omgång ordentligt.
- Knäpp av den hårda delen av sparrisen och linda in ca 3 st i en skiva bacon, stek på hög värme i några minuter. Kasta gärna ner lite vitlök i smöret så får sparrisen en väldigt god smak.