Regnbågstårta
Det här behöver du:
Sorbé 2 smaker (1 liters paket)
Gräddglass 1-2 smaker (1 liters paket)
2 st Marrängbottnar
4 ägg
1 citron
2 dl socker
Såhär gör du:
1. Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i botten på en springform
2. Lägg en marrängbotten på bakplåtspappret
3. Låt en av sorbésmakerna tina en liten stund, vispa sedan upp den så den blir fluffig och häll över marrängbotten i springformen. Ställ in i frysen minst 4 h.
4. Låt en av gräddglassmakerna tina en liten stund och vispa sedan upp den så den blir fluffig, häll som ett nytt lager över sorbélagret.
5. Forsätt så tills du har tilltäckligt många lager (vi brukar köra 3 lager)
6. Ta ut tårtan från frysen och ställ i kylen ca 45 min innan servering.
6. Direkt innan servering vispar du ihop den italienska marrängen såhär:
a. Vispa 4 äggvitor över ett vattenbad tillsammans med citroncest och socker
b. När smeten är slät tar du bort den från vattenbadet och fortsätter vispa ca 6 min. Du ska kunna hålla skålen ovanför ditt huvud utan att marängen rinner ner. Då är den klar :)
c. Smeta på marängen på hela glasstårtan och bränn med gasolbrännare så marängen får färg och blir krispig.
Enyoy!
Sorbé 2 smaker (1 liters paket)
Gräddglass 1-2 smaker (1 liters paket)
2 st Marrängbottnar
4 ägg
1 citron
2 dl socker
Såhär gör du:
1. Klipp ut ett bakplåtspapper och lägg i botten på en springform
2. Lägg en marrängbotten på bakplåtspappret
3. Låt en av sorbésmakerna tina en liten stund, vispa sedan upp den så den blir fluffig och häll över marrängbotten i springformen. Ställ in i frysen minst 4 h.
4. Låt en av gräddglassmakerna tina en liten stund och vispa sedan upp den så den blir fluffig, häll som ett nytt lager över sorbélagret.
5. Forsätt så tills du har tilltäckligt många lager (vi brukar köra 3 lager)
6. Ta ut tårtan från frysen och ställ i kylen ca 45 min innan servering.
6. Direkt innan servering vispar du ihop den italienska marrängen såhär:
a. Vispa 4 äggvitor över ett vattenbad tillsammans med citroncest och socker
b. När smeten är slät tar du bort den från vattenbadet och fortsätter vispa ca 6 min. Du ska kunna hålla skålen ovanför ditt huvud utan att marängen rinner ner. Då är den klar :)
c. Smeta på marängen på hela glasstårtan och bränn med gasolbrännare så marängen får färg och blir krispig.
Enyoy!