Räkpasta

Detta behöver du för 4 portioner: 

·       1 msk dillfrön

·       1 msk fänkålsfrön

·       1 dl hackad purjolök

·       1,5 dl vitt vin

·       0,5 l hummerfond, se beskrivning på förpackning ( eller egen kokad räk/kräftfond)

·       1,5 msk tomatpure

·       3 dl vispgrädde

·       500 g pasta valfri sort

·       Babyspenat

·       1 dl färsk dill (fryst funkar också)

·       300 g färska räkor (absolut inte lake räkor)

·       Citronsaft av halv citron

·       Citronskal från 1 citron

·       Chiliflakes (kan uteslutas)

 

Gör så här: 

Ta lite smör/olja och hetta upp i en panna. Tillsätt dillfrön och fänkålsfrön och låt fräsa 3-5 min. Tillsätt vitt vin, fond och purjolök och koka tills hälften återstår.

Koka pastan och häll av ca 1 min innan den är klar, spara 1 dl av kokvattnet.

Sila av fonden och fortsätt koka. Tillsätt grädde och tomatpure och sjud ca 5 min.

Häll i fonden i pastan ,rör om. Tillsätt babyspenat, citronsaft och citronskal och rör om.

Tillsätt dill och räkor och rör om. Känns såsen ”tjock/stubbig” slå över lite av det sparade pastavattnet och rör om

Lägg upp på tallrik, strö över lite chiliflakes (valfritt) och servera