Räkpasta
Detta behöver du för 4 portioner:
· 1 msk dillfrön
· 1 msk fänkålsfrön
· 1 dl hackad purjolök
· 1,5 dl vitt vin
· 0,5 l hummerfond, se beskrivning på förpackning ( eller egen kokad räk/kräftfond)
· 1,5 msk tomatpure
· 3 dl vispgrädde
· 500 g pasta valfri sort
· Babyspenat
· 1 dl färsk dill (fryst funkar också)
· 300 g färska räkor (absolut inte lake räkor)
· Citronsaft av halv citron
· Citronskal från 1 citron
· Chiliflakes (kan uteslutas)
Gör så här:
Ta lite smör/olja och hetta upp i en panna. Tillsätt dillfrön och fänkålsfrön och låt fräsa 3-5 min. Tillsätt vitt vin, fond och purjolök och koka tills hälften återstår.
Koka pastan och häll av ca 1 min innan den är klar, spara 1 dl av kokvattnet.
Sila av fonden och fortsätt koka. Tillsätt grädde och tomatpure och sjud ca 5 min.
Häll i fonden i pastan ,rör om. Tillsätt babyspenat, citronsaft och citronskal och rör om.
Tillsätt dill och räkor och rör om. Känns såsen ”tjock/stubbig” slå över lite av det sparade pastavattnet och rör om
Lägg upp på tallrik, strö över lite chiliflakes (valfritt) och servera