Pytt i panna

Denna rätt vet jag är mångas favoriter och den finns i extremt många olika variationer. Här kommer min variant och du kan såklart kan byta ut proteinet mot det som du anser är bäst.

Ingredisenser

·       300 g oxfile

·       400 g ryggbiff

·       300 g lamm-kabanoss

·       700 g fast potatis (en del försvinner när du tärnar den)

·       2 gullökar

·       Smör och olja till stekning

·       Salt och peppar

Gör så här:

·       Tärna potatisen i 1x1 cm bitar. För att få det som rakt som möjligt blir det tyvärr lite spill.

·       Tärna köttet i 2x2 cm bitar

·       Grovhacka löken

·       Skiva korven i ca 1 cm ”korvpengar”

·       Börja med att steka hälften av potatisen i olja och smör (har du en stor panna kan du steka allt på en gång). Viktigt att pannan har hög värme så att potatisen får en rostad yta. När du är nöjd med första omgången så lägger du potatisen i ugnen (100 grader) och fortsätter med nästa omgång.

·       Stek köttet i omgångar, detta för att pannan inte ska bli kall och du riskerar att koka köttet. Varmhåll i ugnen.

·       Stek korv och lök

·       Nu är det dags att blanda alltihopa i samma panna. Detta för att smakerna ska gifta sig med varandra.

·       Smaka av med salt och peppar

 

Servera med rödbetor, stekt ägg och HP-sås