Potatiskroketter

Här kommer ett recept på riktigt härliga potatiskroketter. I detta recept serveras dem med grillad entrecote, spetskål, baconlindad vit sparris och allas favorit - grillad majskolv!

Det här behöver du för ca 10 kroketter:
  • 700 g potatis
  • 150 g riven cheddarost
  • Persilja
  • 1 äggula
  • 3 ägg (till panering)
  • 1 dl mjölk (ca)
  • Panko
  • mjöl
  • chiliflakes/jalapeno (valfritt)
  • Rapsolja
Så här gör du:

  1. Koka potatisen och låt den ånga av. Mosa/vispa den sedan tillsammans med en äggula och mjölken. Tillsätt bara lite mjölk i taget då moset ska vara ganska tjockt. 
  2. Tillsätt cheddarost, chiliflakes (eller vad du önskar ha i) och persilja.
  3. Låt moset stå i kylskåpet några timmar så det svalnar och sätter sig.
  4. Rulla moset till små bollar.
  5. Rulla bollarna i mjöl sedan i vispat ägg och slutligen i ströbrödet/pankon.
  6. Fritera kroketterna i väldigt 180 gradig olja, antingen i fritös eller kastrull.