Potatiskroketter
Här kommer ett recept på riktigt härliga potatiskroketter. I detta recept serveras dem med grillad entrecote, spetskål, baconlindad vit sparris och allas favorit - grillad majskolv!
Det här behöver du för ca 10 kroketter:
Det här behöver du för ca 10 kroketter:
- 700 g potatis
- 150 g riven cheddarost
- Persilja
- 1 äggula
- 3 ägg (till panering)
- 1 dl mjölk (ca)
- Panko
- mjöl
- chiliflakes/jalapeno (valfritt)
- Rapsolja
- Koka potatisen och låt den ånga av. Mosa/vispa den sedan tillsammans med en äggula och mjölken. Tillsätt bara lite mjölk i taget då moset ska vara ganska tjockt.
- Tillsätt cheddarost, chiliflakes (eller vad du önskar ha i) och persilja.
- Låt moset stå i kylskåpet några timmar så det svalnar och sätter sig.
- Rulla moset till små bollar.
- Rulla bollarna i mjöl sedan i vispat ägg och slutligen i ströbrödet/pankon.
- Fritera kroketterna i väldigt 180 gradig olja, antingen i fritös eller kastrull.