Grillmacka!
Byt ut tacos
mot en riktigt god och grillad macka!
Detta behöver du till 4 personer:
- 500 g kvalitetsentrecote (för bästa upplevelse)
- 1 stor paprika valfri färg
- 2 stora gullökar
- 2 tsk socker
- 0,5 balsamvinäger
- 200 g ostronskivling
- Babyspenat
- 8 stora skivor levainbröd
- 1 dl chilimajo (egen är bäst men annars färdigköpt)
Vitlökssmör
- 50 g smör
- 2 krossade vitlökar
- fryst eller färsk persilja
Gör så här:
Grilla entrecoten till medium rare ca 57 grader och låt vila i blött smörpapper
tills det är dags att skiva upp. Grilla/stek samtidigt ostronskivling
(mycket smör och salt) och paprikan, när klart läggs det på eftervärme
Löken steks på medelvärme första 5 minuterna med rikligt med smör (ca 25 gram),
ska inte få färg. Sedan skruva ner värmen på 4:an på en 9 gradig skala och låt
sjuda 10-15 min sedan tillsätts socker och balsamvinäger. Låt sjuda ytterligare
10-15 min och rör om då och då. När klar hålls den på eftervärme.
Lägg alla ingredienser till vitlökssmöret i en kastrull och smält på låg värme,
rör om då och då.
Grilla/stek brödet på ganska hög värme och pensla varje sida under
stekning/grillning med vitlökssmöret. När klart lägga alla skivor upp på en
skärbräda inför montering.
Skär entrecote som har vilat minst 10 min i fina skivor.
Montering:
- Bred topp och botten med chilimajo
- klä botten med babyspenat
- Ostronskivling
- Skivad entrecote (3-5 skivor)
- Löken
- Paprika
- Toppen
Njut:) Som ni märker så kan man göra detta på 1000 olika sätt men detta är ett sätt som uppskattas av hela familjen.