Grillmacka!

Byt ut tacos mot en riktigt god och grillad macka!

Detta behöver du till 4 personer:

  • 500 g kvalitetsentrecote (för bästa upplevelse)
  • 1 stor paprika valfri färg
  • 2 stora gullökar
  • 2 tsk socker
  • 0,5 balsamvinäger
  • 200 g ostronskivling
  • Babyspenat
  • 8 stora skivor levainbröd
  • 1 dl chilimajo (egen är bäst men annars färdigköpt)

Vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 2 krossade vitlökar
  • fryst eller färsk persilja

Gör så här:

Grilla entrecoten till medium rare ca 57 grader och låt vila i blött smörpapper tills det är dags att skiva upp. Grilla/stek samtidigt ostronskivling (mycket smör och salt) och paprikan, när klart läggs det på eftervärme

Löken steks på medelvärme första 5 minuterna med rikligt med smör (ca 25 gram), ska inte få färg. Sedan skruva ner värmen på 4:an på en 9 gradig skala och låt sjuda 10-15 min sedan tillsätts socker och balsamvinäger. Låt sjuda ytterligare 10-15 min och rör om då och då. När klar hålls den på eftervärme.

Lägg alla ingredienser till vitlökssmöret i en kastrull och smält på låg värme, rör om då och då.

Grilla/stek brödet på ganska hög värme och pensla varje sida under stekning/grillning med vitlökssmöret. När klart lägga alla skivor upp på en skärbräda inför montering.

Skär entrecote som har vilat minst 10 min i fina skivor.

Montering:

  • Bred topp och botten med chilimajo
  • klä botten med babyspenat
  • Ostronskivling
  • Skivad entrecote (3-5 skivor)
  • Löken
  • Paprika
  • Toppen

Njut:) Som ni märker så kan man göra detta på 1000 olika sätt men detta är ett sätt som uppskattas av hela familjen.